Ligbedden

Tonen als Foto-tabel Lijst

17 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Lig deze zomer in de zon op een mooi ligbed

Als het deze zomer weer zonnig en warm gaat worden, is het natuurlijk fantastisch als u weer in de tuin kunt liggen om bij te kleuren. Hoe gaat u dit doen? Gaat u op een tuinstoel zitten of legt u een handdoekje op het gazon om daar op te liggen? Als u echt comfortabel in de zon wilt liggen, dan kunt u een tuin ligbed of een relax stoel aanschaffen. Op een ligbed hoeft u niet op de harde ondergrond van het gazon te liggen of te zitten op een stoel. U ligt languit, comfortabel en vaak zijn ligbedjes ook verstelbaar.

Uit welk materiaal bestaan ligbedjes?

Een ligbed tuin kan bestaan uit verschillende materialen. Welk materiaal is voor u het meest geschikt? Met een wicker loungeset heeft u een zeer kwalitatief en duurzaam tuin ligbed. Wicker zijn kunststof draden die rondom een aluminium frame worden gevlochten. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk uitstraling dat doet denken aan rotan. Alleen het kunststof van wicker is vele malen duurzamer en gemakkelijker schoon te maken. U kunt wicker ligbedjes dan ook gewoon het gehele jaar buiten laten staan. U kunt ook kiezen voor een echt natuurlijk materiaal, zoals hout. Daarbij moet u wel rekening houden dat de gekozen houtsoort duurzaam is en dat uw houten ligbed tuin een jaarlijkse beitsbeurt nodig heeft. Als u niet voor wicker kiest, kunt ook voor een ander kunststof kiezen, vergelijkbaar waar veel kunststof tuinsets van zijn gemaakt. Het voordeel hiervan is dat het goedkoop is, licht in gewicht en gemakkelijk in onderhoud.

Verstelbaar of juist niet?

Wilt u een ligbed dat verstelbaar is of juist niet? Veel ligbedjes zijn verstelbaar, maar de werking kan per ligbed verschillen. Let u daarom goed op welke wijze van verstellen het beste bij u past. Een verstelbaar tuin ligbed is zeer praktisch. Zo kunt u toch liggen, maar er ook kiezen om met uw rug rechtop te zitten om bijvoorbeeld te lezen. U kunt ook kiezen voor een ligbed tuin die niet verstelbaar is. U bent dan meestal wat goedkoper uit, maar u kunt dan niet zelf u eigen zit- en lighouding bepalen.

Extra opties op uw tuin ligbed

Er zijn wat extra opties beschikbaar voor ligbedden. Zo kunt u kiezen voor een ligbed tuin die verrijdbaar is. Aan één zijde zijn wieltjes aan de poten bevestigd, zodat u gemakkelijk het bed achter u aan kunt trekken naar de andere kant van de tuin als daar meer zon of schaduw is. Verder zijn er nog ligbedden met een zonnescherm, zodat u uw gezicht kunt beschermen tegen de zon, maar de rest van uw lichaam wel lekker kan bijkleuren.