Industriële lamp

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 33

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Industriële lamp

Ben je op zoek naar een lamp of hanglamp met karakter? Industriële lampen zijn de trend van nu. Ze zien er uit alsof ze in een fabriek thuishoren en hebben effen of metallic kleuren. Industriële lampen en spots staan geweldig in huishoudens met een sobere look - maar ook andere kamers knappen op van hun strakke design. Deze ruige lampen geven een stevig karakter aan de plek waar je ze monteert. Lees hier waarom deze trend een blijvertje is.

Hoe ziet een industriële lamp er uit?

Een industriële lamp kopieert het design van eenvoudige lampen die je vroeger in een fabriek, werkplaats of magazijn kon vinden. In die tijd waren ze modern, nu zijn ze nostalgisch. Het ontwerp van een industriële lamp kan je samenvatten als 'less is more': hoe simpeler en praktischer het ontwerp, hoe beter. Een industriële lamp bestaat alleen uit de onderdelen die hij nodig heeft, en niets meer. Die spaarzaamheid is voor veel mensen aantrekkelijk en kan iets over jouw huishouden zeggen.

Welke vormen en materialen zijn er?

Deze lampen kunnen een aantal klassieke vormen hebben. Vaak zijn het geometrische objecten: kegels, halve bollen, rechthoeken, platen. Ze zijn gemaakt van sterke materialen die tegen een stootje kunnen: staalplaat, beton, ijzer, dik glas. Het kleurenpalet is ook beperkt - je kan industriële lampen in alle tinten grijs, wit en zwart kopen, of kiezen voor een metallic afwerking - en dan houdt het op. Geen fratsen! Wat extra leuk is, is dat de lampen vaak zijn afgewerkt met sfeervolle details. Denk aan uitstekende schroeven en moeren, veiligheidsbeugels van metaal en grendels op de lamp te verstellen. In zulke lampen passen ouderwets uitziende lampen die de eerste gloeilampen nabootsen. Kies er voor om een serie van deze lampen op te hangen. Dat brengt de sfeer van de noeste arbeid van 100 jaar geleden je woonkamer in!

Een industriële hanglamp voor aan muur of plafond

Deze stijl zien we terug in veel soorten lampen: bureaulampjes, sta lampen, schijnwerpers en minimalistische fittingen. Een paar van de leukste types industriële hanglamp zijn geschikt om boven de eettafel of de bank te hangen. Een industriële hanglamp kan de vorm hebben van een simpel spotje of vierkante lichtbak aan de wand. Maar er zijn ook grillig gevormde kunstwerken voor aan het plafond, die een steampunk-achtige uitstraling hebben. Kies een industriële hanglamp die lijkt op een primitieve TL-buis. Of kies voor een industriële hanglamp met meerdere draaibare spotjes aan het plafond. Ook al is het een heel simpel concept, er is toch heel veel variatie. En je vindt altijd een model industriële hanglamp waar je direct verliefd op wordt.