Koloniale meubelen

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Restyle uw woning met koloniale meubelen

Koloniale meubelen zijn in de jaren ‘80 in opkomst geraakt en sindsdien niet meer weg te denken uit onze interieurs. Deze bali meubels of oosterse meubelen in koloniale stijl, dateren, zoals de naam al aangeeft, uit het koloniale tijdperk en kunnen uw woning verfraaien met een authentieke, sfeervolle uitstraling. Voor een echt oosterse look kunt u ze combineren met andere stijlvolle bali meubels of oosterse meubelen.

Waar zijn koloniale meubelen van gemaakt?

Deze handgemaakte bali meubelen of oosterse meubelen zijn gemaakt van teakhout en gebeitst in een donkere bruintint. Ze worden gemaakt in Indonesië en van daaruit naar Nederland gebracht. De meubels worden veelal gemaakt van gerecycled hout, afkomstig van oude huizen en fabrieken. Elk product is uniek met ieder zijn eigen specifieke kleur en nerfstructuur. De bali meubels of oosterse meubelen zijn daarbij duurzaam, waardoor u er jaren plezier van heeft.

Waar komt de naam koloniale meubelen vandaan?

Deze bali meubels hebben hun naam te danken aan het koloniale tijdperk, waarin ze vanuit Indonesië mee werden genomen naar Nederland. De kolonisten lieten destijds in Nederlands-Indië hun eigen meubels namaken door plaatselijke meubelmakers, die echter hun eigen draai aan het geheel gaven, wat deze prachtige bali meubelen hun karakteristieke koloniale stijl gaf.

Soorten koloniale meubelen

Typisch koloniale meubelen zijn een bureau of secretaire, een salonkist en een buffetkast. Deze kunnen daarom goed gebruikt worden om een woning in koloniale stijl te creëren. Uiteraard zijn er diverse andere meubelen verkrijgbaar. De koloniale stijl kan daarnaast gemakkelijk met andere woonstijlen worden gecombineerd zoals bohemien, klassiek of modern. Ook kan ze goed worden gecombineerd met andere oosterse meubelen of bali meubelen. Er zijn dus vele mogelijkheden. Neemt u eens een kijkje in onze collectie en laat u inspireren. Bekijk ook onze andere bali meubelen voor een complete stijl.