Zweefparasol

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Op zoek naar de beste zweefparasol?

Bent u toe aan wat extra schaduw in de tuin of op het terras? Dan is een zweefparasol de ideale keuze. In dit artikel vertellen we wat dit precies is, en wat de voordelen ervan zijn.

Een zwevende parasol

Zoals de naam het al zegt, is het een soort zwevende parasol. Dit komt omdat de voet aan de zijkant zit. Hierdoor kunt u er makkelijk een grote tuinset onder plaatsen, en de voet zal niet in de weg staan. Belangrijk bij een zwevende parasol is dat de voet stevig genoeg is. Aangezien een zweefparasol zijn voet aan de zijkant heeft, zal deze extra zwaar moeten zijn, zodat de zwevende parasol goed bestendig is tegen wind. Een zweefparasol wordt vaak geleverd met een kruisvoet, met daarbij behorende betonnen tegels of tegels die u zelf kunt vullen. Let goed op de zweefparasol aanbieding, of u er betonnen tegels bij meegeleverd krijgt of niet.

Verschillende vormen en maten

Ook is het goed om bij een zweefparasol aanbieding erop te letten of de vorm overeen komt met uw tuin. Kiest u voor een vierkante zweefparasol (zweefparasol vierkant)? Of liever een rechthoekige, of een ronde. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Vaak is een zweefparasol vierkant zodat het goed boven een loungeset past. Wel heeft deze parasol als voordeel dat u het kunt draaien en kantelen, waardoor een groter oppervlak van schaduw voorzien kan worden. Ook als het moet passen in een bepaalde hoek, is het handig als de zweefparasol vierkant is. Hoe u beslist of uw zweefparasol vierkant moet zijn, is dus een kwestie van opmeten van de plek waar u graag schaduw hebt.

Welke stof is het beste voor deze parasol?

Als u een zweefparasol aanbieding tegenkomt, is het goed om erop te letten van welke stof de parasoldoek gemaakt is, en of dit voor u geschikt is. Let ook op de kleur van de parasol. Wilt u dat het doek nog wat zonlicht doorlaat? Dan kiest u voor een lichtere kleur. Wel is het zo dat dit doek meer onderhoud nodig zal hebben omdat lichtere kleuren sneller vies ogen. Als dat een minpunt voor u is, kunt u kiezen voor een donkere kleur. Dit zal met zich meebrengen dat het zonlicht niet meer doorgelaten wordt.

Conclusie zweefparasol

Welke parasol u uiteindelijk het beste aan zal schaffen ligt vooral aan de plek waar u schaduw wilt, en uw eigen voorkeuren. Hoe dan ook zorgt deze tuinparasol voor een gezellige en moderne sfeer in de tuin, waar u nog lang van zult kunnen genieten.