Profiteer nu van CONTAINERVOORDEEL DEALS

Led Verlichting

Tonen als Foto-tabel Lijst

36 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Hurricane Hanglamp 7L
  Hurricane Hanglamp 7L
  € 179,-
 2. Detroit Tafellamp
  Detroit Tafellamp
  € 69,-
 3. San Marino Hanglamp
  San Marino Hanglamp
  € 229,-
 4. Medina Hanglamp 7L
  Medina Hanglamp 7L
  € 179,-
 5. Tampa Vloerlamp 4L
  Tampa Vloerlamp 4L
  Waardering:
  80%
  € 169,-
 6. El Paso Vloerlamp 5L
  El Paso Vloerlamp 5L
  € 199,-
 7. El Paso Tafellamp 2L
  El Paso Tafellamp 2L
  € 79,-
 8. Kyoto Hanglamp
  Kyoto Hanglamp
  € 169,-
 9. Avon Tafellamp Koper
  Avon Tafellamp Koper
  € 25,-
 10. Avon Tafellamp Brons
  Avon Tafellamp Brons
  € 25,-
 11. Bromo Tafellamp
  Bromo Tafellamp
  € 89,-
 12. Casablanca Hanglamp
  Casablanca Hanglamp
  € 79,-
 13. Rocky Tafellamp
  Rocky Tafellamp
  € 79,-
 14. Shane Tafellamp
  Shane Tafellamp
  € 89,-
 15. Rocky Vloerlamp
  Rocky Vloerlamp
  € 179,-
 16. Acey Staanlamp
  Acey Staanlamp
  € 189,-
 17. Djuke Hanglamp
  Djuke Hanglamp
  € 139,-
 18. Houston Hanglamp 5L
  Houston Hanglamp 5L
  € 279,-
Tonen als Foto-tabel Lijst

36 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De vele voordelen van led verlichting

''Light Emitting Diode'', afgekort led, bevat een groep diodes die nagenoeg zonder hitte licht geeft. Diodes zijn halfgeleiders, ingebouwd in een behuizing die doorzichtig is en werkt als een lens. Met een klein beetje stroom geeft een led lamp al licht, waarbij de lens het licht bundelt en vergroot. Een led spot gaat langer mee en is veel energiezuiniger (tot wel 90%), in vergelijking tot de traditionele lampen. Led is de meest efficiëntste lichttechniek.

Ontwikkeling

In de jaren zeventig werd led voor het eerst gebruikt, bijv. in afstandsbedieningen. Later volgden wekkerradio’s, fietsverlichting, zaklampen en verkeerslichten. Tegenwoordig zijn veel straatlantaarns voorzien van led verlichting. Er wordt vaker overgestapt op led lampen. Ze zijn warmer en krachtiger geworden en hebben meer toepassingen gekregen. En niet alleen zijn ze veelzijdig, ze zijn ook een stuk betaalbaarder geworden. Door hun ontwikkeling geven led lampen meer licht, met minder stroomverbruik. De verwachting is dat al het licht in de toekomst led verlichting zal zijn.

Pluspunten van led:

Led heeft een langere levensduur, is energiezuinig en is dus veel duurzamer. Het zorgt voor minder Co2 uitstoot, doordat chemicaliën ontbreken. De led spot is een stuk veiliger, omdat deze niet heet wordt. Hij kan tegen een stootje. Een led lamp brandt direct en heeft geen opstarttijd nodig. Led lampen zijn zeer geschikt om kunstobjecten zoals schilderijen te belichten. Een led spot is verkrijgbaar in verschillende kleuren en fittingen. De fittingen zijn vaak gelijk aan die van de traditionele gloeilampen (retrofit). Led is veel krachtiger en stijlvoller geworden. Bovendien geeft een led lamp een constant resultaat en is beter voor de ogen.

Beter voor het milieu

Led verlichting is, naast het lagere energieverbruik, ook heel goed recyclebaar. Zo'n driekwart van alle onderdelen is opnieuw te gebruiken. Bovendien kunnen defecte led lampen via het gewone huisafval worden weggegooid. Dit komt omdat ze geen chemicaliën bevatten.

Lumen en Kelvin waarde bepalen de lichtopbrengst

Voorheen werd de lichtwaarde in hoeveelheid watt gemeten. Bij een led spot wordt de waarde in lumen (lm) aangegeven. De lichtopbrengst is hoger naarmate de lumen toenemen. De kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in K (kelvin waarde). Het licht is feller en koeler, bij een hogere kelvin waarde. Een langere golflengte geeft meer rood licht, een kortere golflengte meer blauw licht. Wil je de kleur als warmer ervaren? Kies dan voor een led lamp met een lagere kleurtemperatuur.