Voetenbanken

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Ontspannen zitten met een voetenbank

Langdurig zitten kan soms problemen opleveren met de benen en de voeten. Nu kunt u natuurlijk ervoor kiezen om regelmatig te lopen, maar dit is niet voor iedereen een optie. Denkt u daarbij aan senioren die slecht ter been zijn. Zij kunnen niet veelvuldig in de benen komen. Zitten is dan de enigste optie, maar vervolgens kan het langdurig zitten ook weer de nodige beenklachten geven. Ook langdurig zitten op kantoor is niet altijd even gezond voor de benen. Een handig hulpmiddel bij het langdurig zitten kan een voetenbankje zijn.

Niet alleen ontspanning, soms ook noodzakelijk

Een voetenbankje wordt wel eens gezien als een vorm van luxe, om zo heerlijk ontspannen te kunnen zitten. Dit kan ook inderdaad, dat u een voetenbank daarvoor aanschaft. U kunt dan heerlijk op een stoel of bank met uw benen omhoog televisie kijken of een krant lezen. Maar soms is een voetenbankje ook zeer noodzakelijk. Als u veel problemen heeft met bijvoorbeeld de doorbloeding van uw benen, dan is een voetenbank zelfs noodzakelijk. U zit dan niet alleen zelf heel comfortabel, het voorkomt dat uw benen gaan opzetten. Voetenbankjes kunnen daarom een noodzakelijke weldaad voor het lichaam zijn.

Soorten voetenbankjes

Voetenbankjes zijn er in vele maten en soorten. Zo zijn er eenvoudige voetenbankjes die eruit zien als een krukje, waar u gemakkelijk de voeten op kunt leggen. Maar is een voetenbankje voor u noodzakelijk, dan heeft u misschien meer behoefte aan een verstelbaar voetenbankje. U kunt het bankje dan volledig op uw lengte en zithouding afstellen voor de meest ideale houding. Heeft u een voetenbank nodig op kantoor, dan zijn hiervoor speciale ergonomische voetensteunen te koop. Verder zijn er voetenbankjes die goed bij het interieur passen, zoals de zogenaamde hockers. Meestal zijn deze hockers bekleed in dezelfde stof als uw bank of stoel. Er zijn ook voetenbankjes waarbij u de bovenzijde kunt verwijderen. De voetenbank kan dan ook dienst doen als opbergruimte.

Voetenbankje tuin

Voor in de tuin bij uw tuinset is een voetenbankje tuin ideaal. Juist met mooi weer is het ontspannend om languit in de zon te liggen. Als u dan geen ligstoel of relaxstoel heeft, is een voetenbank tuin een ideaal alternatief. Bij een luxe loungeset wordt vaak al een bijpassende voetenbank tuin bijgeleverd, maar u kunt ook kiezen voor een eenvoudige voetenbank tuin van kunststof. U kunt ze dan ook gebruiken als een bijzettafeltje voor bij uw tuinset of een krukje om op te zitten.