Vuurschalen en Terrashaarden

Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Creëer sfeer met een vuurschaal of een terrashaard

De tuin wordt steeds meer gezien als het verlengde van het huis zoals woondecoratie. We brengen er meer tijd door en ook in het voorjaar en in het najaar willen we in de tuin zitten. Een vuur schaal of een terrashaard is dan een ideale oplossing om er toch warm bij te zitten. Een knapperend houtvuur geeft meteen gezelligheid net zoals prachtige bloemnakken en bloempotten. Dit kan als middelpunt van een feestje, maar natuurlijk ook een intiemere avond met vrienden bij de terrashaard of een romantisch samenzijn onder de sterren bij de vuur schaal. Het is een eyecatcher in uw tuin.

Soorten vuurschalen

Een vuur schaal kan naast het zorgen voor warmte en sfeer ook gebruikt worden voor het roosteren van bijvoorbeeld marshmallows, denkl hierbij ook aan een schort voor de veiligheid. We hebben verschillende vuurschalen, op ring, maar ook op een sokkel. De schalen zijn gemaakt van hittebestendig materiaal. Afhankelijk van de grootte van je tuin, kan je kiezen voor een schaal met een grotere of een kleinere diameter. Een vuurschaal hoeft overigens niet rond te zijn. Wij hebben ook vierante of ovale modellen. Doordat de schaal open is, is deze makkelijk schoon te houden en kan u simpel de asresten verwijderen.

Soorten terras haarden

Een terras haard, is in tegenstelling tot een vuurschaal, een staande haard met een soort schoorsteen. Het voordeel hiervan is dat u zo min mogelijk rookoverlast heeft op uw terras. Doordat een terrashaard iets meer afgesloten is dan een vuurschaal, is dit ook een veiliger keus met kinderen. Sommige modellen hebben een handige opbergplaats voor houtblokken, zodat u die altijd bij de hand hebt. Een terras haard is bij ons verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals gietijzer, cortenstaal en keramiek. Cortenstaal is weerbestendig en heeft een roestige kleur. Zo is er altijd wel een model dat past bij de inrichting van uw tuin. Ook als uw terras haard niet brandt.