Zitbanken

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een comfortabele zitbank kopen

Een zitbank kopen kan een lastige opgave zijn. U heeft namelijk een onuitputtelijke keuze uit verschillende soorten dure en goedkope zitbanken in allerlei stijlen, vormen, groottes en materiaalsoorten. Ook de functie van een zitbank is belangrijk om de juiste keuze te maken. Wilt u een zitbank in de woonkamer of is er een zitbank benodigd in een slaapkamer of studentenwoning? De eisen zullen dan anders zijn dan wanneer u een fraaie bij uw interieur passende bank wilt kopen.

De grootte van een zitbank

Het belangrijkste is dat uw zitbank het juiste formaat heeft. In een kleine ruimte moet de bank niet te log overkomen, maar in een grote ruimte moet u geen bank hebben die door de grote ruimte in het niets verdwijnt. Bij een normale woonkamerruimte kan een combinatie tussen verschillende zitbanken een goede oplossing zijn om voldoende zitplaatsen te creëren en toch ook loopruimte te behouden. Zo is een combinatie van een tweezitsbank met een driezitsbank een veel gemaakt keuze. Voordat u een zitbank kopen gaat is het verstandig om de ruimte op te meten waar de bank moet komen te staan om teleurstelling achteraf te voorkomen. Een zitbank kopen gaat zo ook gemakkelijker. Tijdens uw zoektocht kunt u niet passende zitbanken immers al uitsluiten.

Materiaal

Het materiaal van een zitbank bestaat meestal uit een bepaalde leersoort of een soort stof. De bank kan hier geheel mee bekleed zijn, maar soms is het wenselijk dat de constructie van de bank zichtbaar is. Een houten zitbank bijvoorbeeld staat mooi in een klassiek interieur, waarbij de houten armleuningen van de bank zichtbaar zijn. Bij de keuze voor leer of stof moet u goed afwegen wat de uiteindelijk functie van de bank is en de gezinssamenstelling. Heeft u kleine kinderen dan zal een stoffen bank minder geschikt zijn. Stof zal eerder slijten en is gevoeliger voor vlekken. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel goedkope zitbanken van kunstleer en echt leer die minder hard slijten en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Klein zitbankje

Heeft u loze ruimte over in huis, dan kunt u deze ruimte vullen met een klein zitbankje. Een klein zitbankje heeft dan niet als eerste functie om als een zitplaats te dienen, maar een meer decoratieve functie. Een klein zitbankje voor dit doeleinde ziet er dan vaak ook wat exclusiever uit. Er zijn tegenwoordig genoeg goedkope zitbanken te koop die u ter ruimtevulling en decoratie kunt gebruiken.

Houten zitbank in de tuin

Ook een houten zitbank in de tuin of voor de woning heeft een zowel functionele als een decoratieve functie. Houdt u er dan rekening mee dat de houten zitbank aan de weersinvloeden bloot staat en goed onderhouden moet worden. Meestal zal het hout verkleuren, wat de zitbank een verweerde look geeft. Goedkope zitbanken van hout zijn zelf gemakkelijk aan te kleden met kussens of in een bepaalde kleur te verven of te beitsen.